Skip Navigation Linksermie > conferences
Conferences

La relació entre el cos i l'entorn

Xerrada a L'Espai Tranquil de Barbany - 23 de novembre 2018, 18 h

Respirant seguts, dempeus i caminant prenem consciència de les nostres formes de moure’ns. Les coordinades del camp gravitatori de la Terra ens ofereixen un marc de referència objectiu per reconèixer les formes típicament nostres de relacionar-nos amb el nostre entorn. La força gravitatòria i els moviments de la respiració, el moviment arquetípic de la vida, ens obren vies per moure’ns amb més llibertat, confiança i capacitat de resposta, per establir relacions més sa-tisfactòries i per guarir les ferides que experiències traumàtiques, les nostres i les dels nostres avantpassats, van deixar en el nostre cos i les nostres ànimes.

La consciència sensorial permet reconèixer el patró de tensió habitual que els éssers humans creem sota les condicions inicials de la nostra vida. Permet descobrir els significats que vam associar a les sensacions que la tensió manté sota el llindar de consciència i que tendim a projectar damunt els altres. Permet desenvolupar formes alternatives d’ocupar l’espai i de moure’ns. Permet calmar el dolor i la ansietat, trobar vies per sortir de la depressió. Permet gestionar les emocions i trobar formes de fer-se entendre.

Xerrada a L'Espai Tranquil de Barbany - 23 de novembre 2018, 18 h
Anselm Clavé 44, Granollers, 93 879 28 16
Una Botiga Conscient

Breathing with Trees

4 de juliol conferència a Arenys de Munt

Totes les formes de vida estan interconnectades. Per poder assolir un estat d'auto-determinació sostenible és imprescindible tenir en compte les formes en les que un es relaciona amb les altres formes de vida i, en especial, amb les coordenades del món físic, concretament, la vertical i la horitzontal del camp gravitatori de la Terra. A través dels moviments de la respiració prens consciència de la relació entre el teu cos i el món material del qual ets una part. Segons com és aquesta relació, la gravetat et recolza, o sigui, pots comptar amb el suport del planeta sencer, no importa lo fort que sigui la resistència que et proposes vèncer, estàs en consonància amb la natura. Si estàs en conflicte amb la gravetat, per justificada que sigui la teva causa i fort que siguis tu, la sensació és com si tot el món fos en contra, com si tinguessis que enfrentar-te a una oposició invencible; amb el temps et vas desgastant, les teves defenses fan figa i fàcilment fas fallida.

A través de la consciència de la respiració i la forma del teu cos en relació amb el terra, pots aprendre a percebre, modular i cultivar la connexió amb el tot que la i·llusió d'existir com un "jo" separat de la resta, aparentment, havia interromput. A la vegada descobreixes i cultives les qualitats i els talents que tu aportes al tot de la manera individual i única teva.

Biblioteca Antònia Torrent i Martori

Carrer Rial Bellsolell, 5
08358  Arenys de Munt

937 938 448

July 4, 2017 at 7pm

1.30h

"Schatten der Weltgeschichte im persönlichen Erleben - Verstehen und Therapie traumatischer Erlebnisse am Beispiel der Geesthachter Kriegsgeschichte

Shadows of World History in personal experience - Understanding and therapy of traumatic experiences with the example of the history of WW I and II in Geesthacht, Germany

Within the clebrations of the 800th anniversary of the town of Geesthacht and the Alfred Nobel Symposium 2016, organized by the Circle for the Promotion of an Industry Museum in Geesthacht

December 8, 2016, at 7 pm, at SmuX in Geesthacht, Lichterfelder Strasse 5, http://industriemuseum-geesthacht.de/html/termine.html

On the background of this talk: http://dfa-spr.blogspot.com.es/2015/10/zero-in-on-blind-spot-gun-powder.html

Les arrels del benestar

The roots of wellbeing - a talk at the library Can Coromines in Sant Pol de Mar

Consolat de Mar 9, Tel. 93 760 45 44

Divendres 18 de novembre 2016 a les 19 h

Les arrels del benestar

L’autora Brigitte Hansmann ens ensenya a trobar-les en el nostre cos i fer-les créixer

Annie Duggan about DFA

On Saturday, October 10, 2016 at 7 pm Annie Duggan will give a talk about DFA to the interested public, in particular to the candidates for the next training, practitioners who are not participating in the workshop taking place in October, family members, friends and others... Since space at ermie is limited, it is necessary to reserve your space. We will follow the order of reception of inscriptions.

                     

 

Recognizing the traces of historic memory in your own body

Traumatic experiences leave traces in the body. If inner balance is not restored, these traces are transmitted from generation to generation. How can we recognize them? And how can we heal them?

On Tuesday, July 21, 2015 at 7pm in the garden of Olokuti I'll tell you what I discovered working with hundreds of people during 27 years aas a DFA practitioner.

Olokuti, c/ Astúries 36-38, 08012 Barcelona (close to Metro Fontana)

Workshop in DFA Somatic Pattern Recognition:  Barcelona, August 21 – 23, 2015 (multilingual)

 

                                                                                                                                                                                                

Liquid Crystal - drop by drop

Explicación  de la hipótesis desarrollada sobre la base de 27 años de trabajo con el DFA Reconocimiento de Patrones Somáticos y la observación de cómo la intervención manual del DFAmejora la hidratación de los tejidos resecados por la tensión habitual. Esta intervención se combina con el desarrollo de la conciencia corporal y abre espacios para completar procesos emocionales interrumpidos en el pasado y para atender a los efectos del estrés posttraumático.

La explicación de la hipótesis se acmpaña con la proyección de partes de la película Interior Architectures de Jean Claude Guimberteau

Miercoles 22 de julio a las 20 h en ermie, Av. Príncipe de Asturias 21, local 4

Cristal líquido - Bienestar a través de la hidratación de los tejidos       Míralo en goteo

La tensión involuntaria reseca los tejidos. Míralo en saludterapia

How to let go of the excess of involuntary tension in your body

If it is involuntary, how can you let it go?

Tuesday, June 9 at 7pm I'll tell you in the garden of Olokuti.

Olokuti, c/ Astúries 36-38, 08012 Barcelona (close to Metro Fontana)

Meanwhile, you can find the key right here: 

The key is... here... here... and here...